Temeiuri

Divorț

Eu cred că varianta cea mai bună este 373 a și b dar nu-mi dau seama ce implicații ar avea una sau alta. Sunt însă de acord cu divorțul, a devenit o nebună, nu mai am încredere în ea. Deci ar putea fi și b.

Împărțirea bunurilor prin partaj judiciar

Observație: Niciunde în CVC sau CPC nu am văzut ca, în cazul lichidării comunității legale să se facă partaj în funcție de un moment anume al căsătoriei, ci la finalul acesteia. Afară de cazul unui partaj voluntar în timpul căsătoriei.

Lichidarea regimului matrimonial speță la adresa https://www.avocatura.com/speta/229718/partaj-bunuri-comune-lichidarea-regimului-matrimonial-judecatoria-iasi.html

din care extrag un pasaj: Temeiul juridic al comunității de bunuri îl constituie nu numai existența căsătoriei, ci si participarea fiecăruia dintre soți prin munca sau prin mijloacele sale la dobândirea si conservarea bunurilor comune, stabilindu-se cota parte ce revine fiecăruia dintre soți functie de contributia la dobândirea si conservarea bunurilor comune, soluție ce se impune pentru a nu se ajunge la soluții inechitabile.

Citeste mai mult: https://www.avocatura.com/speta/229718/partaj-bunuri-comune-lichidarea-regimului-matrimonial-judecatoria-iasi.html#ixzz8rLrZ4WY7

Art. 676(1) Partajul bunurilor comune se va face în natură, proporțional cu cota parte a fiecărui proprietar

Art. 676(2) nu se aplică, deoarece bunul este comod partajabil și se poate împărți în natură.

Eu am făcut marea majoritate a lucrărilor fizice, reclamanta a făcut doar agricultură!

Despăgubiri pentru mașină